Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)

de Sidy in Prajituri, 2 Dec 2010 | 11980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 700 ml apa fiarta
  • 100 ml ulei
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 100 g nuci macinate
  • 4-5 mere rase
  • 125 g margarina
  • 1 praf copt
  • scortisoara
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema caramel ( de post):

150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit. Lasam sa se coaca si facem proba cu scobitoarea. Cind s-a copt, o scoatem din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema :150 g zahar se caramelizeaza , peste care adaugam 300 ml apa fierbinte apoi 5 linguri de faina si 1-2 cu amidon, invartim bine bine pina se amesteca fara sa fie cocoloase. Se adauga esenta de rom si lasam crema sa se raceasca.

Margarina se invarte bine cu mixerul si se adauga pe rind cite o lingura din crema racita. Daca crema este prea groasa se adauga citeva linguri cu gem din care preferati.

Crema se pune peste blatul racit si se orneaza cu ciocolata de post razuita sau cu bombonele. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "INGHETATA" in 3 culori